Pedagogu profesionālās pilnveides kultūrizglītības programma “Kultūras norises kā mācīšanās resurss mācību un audzināšanas darbā”

Pedagogu profesionālās pilnveides kultūrizglītības programma “Kultūras norises kā mācīšanās resurss mācību un audzināšanas darbā”

08/07/2024

IAC eksperti pēc Latvijas Nacionālā kultūras centra kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” pasūtījuma ir izstrādājuši jaunu 24h profesionālās pilnveides programmu pedagogiem “Kultūras norises kā mācīšanās resurssmācību un audzināšanas darbā”.

Programmu apguvuši un savā praksē veiksmīgi aprobējuši pirmie 20 skolotāji. Par notikušajiem semināriem vairāk šeit, video.

Programma sniedz atbalstu skolotājiem kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” integrēšanai mācību procesā un piedāvā metodiskas pieejas kultūras norišu izmantošanai izglītības saturā noteikto mācīšanās rezultātu sasniegšanai.

Skolotājiem tiek piedāvātas praktiskas ierosmes, kā skolēnus sagatavot kultūras norišu apmeklējumam, kā izvēlēties skolēnu mācīšanās vajadzībām un interesēm piemērotāko kultūras norisi, kā izvērtēt gūto kultūras pieredzi, kā kultūras pieredzi integrēt pedagoģiskajā darbā, lai skolēni būtu ne tikai kultūras un mākslas vērotāji, bet arī aktīvi dalībnieki, kuri uzdod jautājumus, veido savus spriedumus, analizē apkārt notiekošo  un iesaistās sabiedrības dzīvē.

Programmu iespējams apgūt arī turpmāk. Vairāk par programmu šeit